Help, ik loop vast! Hoe kom ik hier uit?

Energetisch werk

Op dit moment zijn er heel veel mensen die vastlopen in hun leven vastlopen. Vooral in de leeftijd tussen de 28 en 40 jaar. Maar dat komt vast ook omdat ik zelf in deze levensfase zit.

Als ik kijk naar wat allemaal doen en willen, is het ook helemaal niet gek dat we vastlopen. We hebben een druk (sociaal) leven met werk, uitgaan, vrienden, sporten, gezin, huishouden, carrière en ambitie. We zijn vaak nog net zo ambitieus als toen we net begonnen aan onze carrière en leggen de lat hoog voor onszelf. Alleen nu doen we er een partner, kinderen, huisdieren en een huishouden bij.

We doen 2 levens in 1

Twee levens in een. Of misschien zelfs wel 3?! Dat gaat ergens wringen, dat kan niet anders. En meestal is het je lijf die gaat stagneren. Je voelt je moe, futloos, mist de spirit die je eerst had, mist misschien ook wel het leven dat je eerst had. Of je krijgt vage klachten, slaapt slecht, hebt steeds vaker buikpijn, piekert veel en merkt ook dat je niet meer echt ‘uit’ kan met je hoofd.

En dat is enorm onhandig, want echt tijd om hier volledig de ruimte aan te geven is er niet. Je moet dóór. Je werk verwacht iets van je, je klanten, je collega’s, maar ook je gezin. Je kunt gewoonweg niet stoppen en dat benauwt je tegelijkertijd ook.

Vast in de ratrace en er mist ‘iets’

In mijn praktijk zie ik dit heel veel bij vrouwen. Vrouwen die voelen ‘ik zit vast in een ratrace en kom daar maar niet uit, wat ik ook doe. Ik heb zoveel meer te leven dan ik nu leef, maar ik voel me nu gekaderd. Ik leef maar op halve kracht en ik heb nog zoveel meer te bieden aan de wereld’. Maar ze weten niet waar ze het moeten zoeken, hoe ze het gaan vinden. Ze hebben al van alles gedaan om hierbij uit te komen, maar niets werkt blijvend en iedere keer komen ze weer terug in die ratrace. En steeds meer lopen ze vast. Hun hoofd blijft maar aan en het gaat niet meer uit. Om van door te draaien (figuurlijk dan he). Wat er werkelijk gebeurt, is dat je systeem als het ware vastloopt. Het blijft maar dezelfde rondjes draaien als een cd die blijft hangen.

Je systeem loopt als het ware vast

Ook ik herken deze fase. Nog maar 6 jaar geleden voelde ik dit exact zo. Ik miste steeds meer voldoening in mijn werk als HR expert en wilde écht verschil maken. Er was meer te leven dan ik deed en ik liep vast. Ik voelde me intens moe, overprikkeld en ik was altijd in een waakstand. Ik kon niet meer echt ‘uit’. Vanuit het niets kwam een intens verlangen om me te ontwikkelen en de enige opleiding die me aansprak was Energetisch Therapie. Mijn drijfveer was om mezelf te leren kennen. Te ontdekken wie ik was en hoe ik functioneerde. En dat deed ik en nog zoveel meer over mezelf. Ik ervaarde hoe het is om in verbinding met jezelf te zijn. Hoe een verbinding tussen je hoofd, je hart en je buik voelt. En daar ontdekte ik ook ‘dit zou eigenlijk iedereen moeten weten’.

Het zette me ‘aan’ op een manier die ik nog niet kende. Mijn vuur ging weer branden en ik weet nu ook hoe ik mijn vuur ‘aan’ kan houden. Dit zou iedereen moeten kunnen bedacht ik!

En door op die manier in verbinding te komen met, veranderde ook hoe ik het leven ervaarde. Het voelde eerst vaker alsof ik tegen de stroom in zwom en ik moest er keihard voor werken. Onbewust koos ik voor de moeilijke, ingewikkelde weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd en leerde hoe ik op een andere manier kan leven vanuit mijn hele systeem. Mijn hele lijf. Meer vanuit alle potentieel dat ik heb in heel mijn systeem en mijn hoofd ben ik nog steeds dankbaar voor wat het kan en voor me doet. Maar ik laat het samenwerken met ook mijn hart en mijn buik. Dat maakt dat ik nu veel beter kan sturen. De ene keer het gaspedaal vol open, de andere keer juist minder. Net wat ik wil. Ook ontdekte ook hóe ik echt kan opladen. En dat haal ik uit andere dingen dan alleen slaap.

De oplossing: herstel de verbinding met jezelf

En dit allemaal is precies wat ik de vrouwen in mijn praktijk leer. De verbinding met zichzelf herstellen. Ooit was die verbinding er namelijk, als kind. We zijn alleen vergeten hoe het moet en werkt omdat we geleerd hebben vanuit ons hoofd te leven. Dat is hoe de maatschappij nu is.

Je kunt het zien als een wegenstelsel waar een aantal grote wegen zijn; de snelwegen. Dit zijn voornamelijk de routes in je hoofd, je brein. Hoe meer je deze routes gebruikt,  hoe meer deze ingegroefd raken en waardoor je dus ook niet zomaar van die snelweg af kan. Alsof je als een knikker over een knikkerbaan gaat. Een uitweg is er niet; je blijft in dezelfde patronen, in dezelfde gedachtes, in dezelfde gewoontes. Je zit vast en komt er niet uit.  Een escape is er niet.

Totdat je iets anders gaat ontwikkelen. Een nieuwe knikkerbaan. Een baan die je naar het zuiden van je lijf leidt. Want dat deel van je wegenstelsel is onbegaanbaar geraakt doordat je het lange tijd niet hebt gebruikt.

De Route du Soleil in jezelf

Op de Route du Soleil in jezelf ga je je ontdekken welke andere kwaliteiten jij nog meer hebt. Weet je, je hoofd is een van je kwaliteiten en dat heeft je gebracht tot waar je nu bent. Daar mag je ook dankbaar voor zijn. Maar je hebt het min of meer op 1/10e van je kracht gedaan. Stel je eens voor als je die andere 90% van je potentieel gaat benutten?

Die ontdek je op jouw Route du Soleil.

Op weg naar het zuiden ga jij namelijk ontdekken ‘wie ben ik, wat wil ik, wat heb ik nodig van mezelf, wat mag ik mezelf gunnen en wat voel ik’. En het mooie is: het is altijd iets wat je jezelf kunt geven in niet-materiele zaken. Dus in liefde, in mededogen, in vertrouwen, in heling, in acceptatie.

Energetisch innerwork is jouw uitweg

Mijn werk is de Route du Soleil in jezelf weer begaanbaar te maken. Om je wegenstelsel weer uit te bouwen en te optimaliseren. Zodat je niet meer alleen vanuit je hoofd leeft, maar ook vanuit je hart en buik. Vanuit jouw essentie en dat maakt dat je leven heel anders gaat voelen.

Als je dit leert en leert toepassen in je leven, dan kun je jezelf iedere keer geven wat je nodig hebt. Het haalt je uit deze impasse en geeft je weer richting en koers. Op het moment dat je vastloopt, check je namelijk in bij jezelf en weet dan: ‘dit is mijn next step, dit is wat ik nu nodig heb, dit is wat ik nu ga doen’.

En dat brengt je gelijk in momentum en geeft je mega veel stuurkracht en energie. Je bent veel minder ‘all over de place’ en maakt alles wat je doet effectiever en daadkrachtiger.

Leiderschap over je eigen leven, het enige waar je echt 100% invloed op hebt

Je bent dan niet meer bezig met zoals het hoort, wat je zou moeten doen of wat er van je verwacht wordt. Je komt in leiderschap over je eigen leven. Het maakt dat je leven vrijer, lichter en weer als spelen voelt. Een mega contrast met hoe het voor veel vrouwen op dit moment voelt.

Niet alleen jij voelt dat, dat voelt je buitenwereld ook

Vanuit verbinding met jezelf ontstaat er innerlijke rust ga je weer een onvoorwaardelijk vertrouwen voelen in jezelf maar ook in het leven. Vanuit deze staat van zijn kun je eindelijk die impact maken waarnaar je naar verlangt. Zo binnen, zo buiten. Dus als er in jou rust en vertrouwen is, ga je dat ook uitstralen naar de buitenwereld en in de buitenwereld zal dit ook gaan weerspiegelen.

Energetisch werk zelf ervaren?

Als je bij het lezen van deze blog denkt; ‘dit gaat over mij’, boek dan een gratis Energycheck. In een call van 15 minuten lees ik je energieveld en vertel je over je energetische blokkade en de oorzaak ervan. Je boekt hem via deze link en in een kwartiertje heb jij weer helderheid over je way out.

Hi, ik ben Karlijn Verkoelen en ik leer ambitieuze vrouwelijke leiders, die die weten dat ze hun groei stagneren door innerlijke blokkades, zichzelf te unlocken. Zodat je eindelijk door je volgende plafond breekt. Privé, zakelijk, in gezondheid, geld en relaties. Voor meer innerlijke rust, onvoorwaardelijk vertrouwen en meer impact op je omgeving.

Meer van mij weten? Check mijn website of volg me op Instagram: daar ben ik vrijwel dagelijks te vinden met inspiratie, motivatie, inzichten en tips voor een zo gelukkig en licht mogelijk leven.