Wat is energetisch werk?

Op zoek naar jouw blokkades

Misschien vraag je je af wat energetisch innerwork, ook wel energetische therapie of energetische coaching, is. Je hoort het steeds vaker en hoort er ook positieve berichten over. En het beeld dat je ervan had – zweverig, kaarsjes, wierook en lange jurken – gaat er steeds meer vanaf. Er zijn steeds meer ‘normale’ mensen die het doen.

Alles is energie en staat in verbinding met elkaar

Energetisch werken is niet meer en niet minder dan het werken met de energie in je lichaam en het energetisch veld om je heen (armlengte afstand). Alles is energie en staat met elkaar in verbinding zonder dat we ons daar bewust van zijn. Ons lijf, de cellen in ons lichaam, materialen, dieren, planten, meubels, sferen, lucht, aarde en ga zo maar door. Echt alles. En als je nu denkt; waar heeft ze het in godsnaam over? Laat me je meenemen in een voorbeeld dat je vast herkent. Je komt een ruimte binnen en daar hangt geen fijne sfeer. De mensen praten ‘gewoon’ met elkaar dus daar kun je niets aan afleiden, maar het voelt niet prettig en het liefste draai je weer rechtsomkeert. Wat je waarschijnlijk oppikt is de energie die er tussen mensen is. Misschien is er net een woordenwisseling geweest of is er net slecht nieuws gevallen of hangt er energie in de ruimte die je dit gevoel geven. Hét bewijs dat er meer is dan jij alleen kunt zien.

We leven teveel vanuit ons hoofd

In de huidige Westerse maatschappij leven we zo vanuit ons hoofd, dat we de connectie met ons voelen zijn verloren. Als ik er energetisch naar kijk (ik ben heel visueel ingesteld), dan zie ik vaak dat er een overgespierd brein is en dat de rest van het lichaam er als een schriel wormpje aan hangt. Zonde! Want je hebt de rest van het lichaam nodig om te kunnen voelen. Daar zit namelijk het écht in contact zijn met jezelf, je talenten, je intuïtie, je kompas, je oerpotje aan energie, je zielskracht. Jouw essentie, dus wie jij in wezen bent. En niet de versie die je denkt te moeten zijn.

Door alleen maar vanuit je hoofd te leven benut je slecht 10 % van je capaciteit. Weet je hoe hard werken dat is?! Die overige 90% zit gewoon te wachten totdat je er verbinding mee maakt en het laat samenwerken met je hoofd. Want dan ontstaat er moeiteloosheid, veel meer impact, rust en overzicht. Dan kom je bij je echte talenten uit en kunt die gaan leven en uitdragen

Hoe kom je weer in verbinding met jezelf

De crux is dat je vaak niet meer weet HOE je weer terug in verbinding met jezelf komt. Als kind was dit je eerste natuur, maar langzaam ben je steeds verder daarvan afgeraakt. En de weg terug is dan een soort van vervaagd. Er zijn in je brein nieuwe routes aangemaakt, snelwegen die inmiddels heel breed en ingesleten patronen zijn. Wijk daar maar eens vanaf zonder de afgrond in te rijden of uit de bocht te vliegen. Heel vaak hebben de vrouwen die ik begeleid dit gevoel: ‘Ik weet dat het anders móet want hoe ik nu leef gaat ten koste van mezelf, maar ik weet niet hoé. En kan ik het wel? Blijf ik overeind en kan ik het er wel bijhebben, want het is nu al zo veel.’

En daar komt energetisch werk om de hoek kijken. Energetisch werk is niets anders dan het herstellen van jouw originele staat van zijn met behulp van energie. Dus hoe je als kind was met jouw energie, jouw eigen vibe en trilling, jouw blauwdruk. En dat voelt als thuiskomen.

Thuiskomen bij jezelf

Figuurlijk is dat ook exact wat er gebeurt; je komt thuis bij jezelf. Je energie komt weer IN je lijf in plaats van dat het alleen in je hoofd en daarbuiten zit. En dat geeft instant een gevoel van rust en vrede in jezelf. Je voelt je veel lichter en vrijer en hebt meer vertrouwen in jezelf en het leven. En als je thuis bent, kun je dus ook weer gebruik maken van alle faciliteiten en gemakken die je thuis hebt. Toch anders dan wanneer je al jaren in een tentje aan het bivakkeren bent aan die snelweg waar je continu op zat. Dat is behoorlijk afzien als je thuis de beschikking hebt over een keuken, fornuis, een lekker bed, een warm bad en een dak boven je hoofd.

De laagjes van een ui

De weg terug is vaak in kleine, overzichtelijke stappen. Het is als een ui: die heeft een kern en die kern is perfect, krachtig en het meest puur en zuiver. En om die kern zijn verschillende lagen gegroeid. Al die lagen dienen als bescherming voor die kern.

Als we het voorbeeld van de ui op jou leggen, kun je zeggen dat ook jij heel veel laagjes om je pure, zuivere, krachtige kern hebt. Die laagjes dienen als bescherming en zijn ontstaan omdat je je gekwetst voelde, onveilig, dat je pijn had of verdriet. Omdat er ‘trauma’ is, groot of klein. Dus misschien werd je eens als laatste gekozen in de gymles en voelde je je daardoor niet gezien of was je onhandig en werd ermee gelachen door je broer of zus. Of je hebt een groter trauma meegemaakt dat een diepe wond heeft achter gelaten. Iedere keer dat jij een trauma  ‘oploopt’, zet je onderbewuste een nieuwe-nog dikkere- beschermlaag om je heen. En iedere keer pak jij jezelf nog meer in, verstop je jezelf als het ware om maar niet gekwetst te worden. Fijn zou je misschien denken, het neveneffect hiervan is dat je je steeds meer afscheidt van jezelf. Je hebt inmiddels misschien wel 20 jassen aan, dus hoe kun je dan nog voelen hoe je eigen temperatuur is?! Of het nog nodig is?

Met energetisch werk pel je laagje voor laagje de ui af

Met energetisch werk, werk je aan de blokkades die je in je energieveld hebt. Laagje voor laagje pel je de ui af en lossen we het trauma wat in die laag zit op. We werken aan de oorzaak van je trauma’s zonder dat we er eindeloos over praten of soebatten over schuld en aandeel. Dat is niet belangrijk. Wat belangrijk is dat jij een blokkade in jouw energieveld hebt die geheeld mag worden. Jij mag weer terug naar heelheid. Want hoe meer jij daar bent, hoe meer jij in jouw kracht zit en hoe hoger je vibratie is. Dus ook hoe beter jij je voelt, hoe gelukkiger hoe lichter, hoe vrijer, hoe rustiger, hoe vrediger, hoe meer je in verbinding bent met jezelf en met anderen om je heen. Dit heeft direct invloed op je gezondheid, je welzijn en ook je relaties, je werk, je gezin, je financiën. Op heel je leven dus.

Wat is energetisch werk nou precies?

Terug naar de vraag ‘wat is energetisch’ werk? Ik ga in je onderbewuste op zoek naar de blokkades die je in de weg zitten om helemaal onaangepast jezelf te zijn. Ik heel de blokkades bij de oorsprong en versterk daarnaast jouw eigen energie zodat die meer en meer de ruimte in kan nemen totdat je helemaal jezelf kunt zijn, vrij van alle belemmeringen.

Ik stem me af op jouw energieveld en dan weet, zie of voel ik waar de blokkades zitten. Vaak krijg ik er ook beelden bij en die mij informatie geven over wat er zich afspeelt in je onderbewuste. Ik deel dit met je zodat je zelf ook bewustwording krijgt op wat er speelt. Ik hef de blokkade op door er energie in te zetten (dit kan ook als je aan de andere kant van de wereld bent) en met die energie geef ik een boost aan je eigen energie. Alsof je de startkabels aan de accu van een auto legt waardoor de accu de motor zelf weer kan laten lopen. Je batterij krijgt een boost en er ontstaat weer beweging in je lichaam. Waardoor de verbinding met je lichaam weer energetisch tot leven komt.

En dat, kan ik je vertellen, is een ultiem gevoel.

Energetisch werk zelf ervaren?

Zelf ook eens ervaren? Boek dan een sessie aan mijn Energieloket, zodat je je batterij weer lekker kunt opladen en gaat ervaren wat energetisch werk met je systeem en dus voor jou, doet.

Hi, ik ben Karlijn Verkoelen en ik leer ambitieuze vrouwelijke leiders, die die weten dat ze hun groei stagneren door innerlijke blokkades, zichzelf te unlocken. Zodat je eindelijk door je volgende plafond breekt. Privé, zakelijk, in gezondheid, geld en relaties. Voor meer innerlijke rust, onvoorwaardelijk vertrouwen en meer impact op je omgeving.

Meer van mij weten? Check mijn website of volg me op Instagram: daar ben ik vrijwel dagelijks te vinden met inspiratie, motivatie, inzichten en tips voor een zo gelukkig en licht mogelijk leven.