Featured: Sharon van de Goor

In mijn salon merkte ik een omzetstijging van bijna 40%. Ik geniet en heb plezier zonder me daar schuldig over te voelen of er iets tegenover moet staan.

Na een sessie leek de lucht blauwer en het gras groener en voelde ik dat er een last van mijn schouders was gevallen. Mijn hoofd was helder en lichter.

Vertel eens, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sharon van de Goor, 44 jaar en geboren en getogen in Baarlo. Ik ben getrouwd met Roel en trotse Mama van Sterre 20, Jasmijn 17 en Gijs 14 en niet te vergeten ben ik baasje van de liefste labrador Baerke. Zelf ben ik de middelste uit een warm liefdevol gezin met een oudere broer en een jonger zusje. Ik ben schoonheidsspecialiste van beroep en heb mijn eigen salon. Momenteel sta ik op het punt om een nieuwe uitdaging aan te gaan als sales en klantexpert bij A&P nature brands.

Ik had er altijd moeite mee om geld aan mezelf uit te geven, maar hiervan voelde ik ‘dit is wat ik nodig heb.

Wie help je, waar zijn zij naar op zoek?

Na jarenlange ervaring in de schoonheidsbranche was het 2,5 jaar geleden eindelijk tijd om voor mezelf te beginnen. Ik wilde mensen een moment van totale ontspanning en rust laten beleven, met daarbij als belangrijkste doel de huid te verbeteren. Mensen die er net als ik klaar voor zijn om in zichzelf te investeren.

Wat was je motivatie om deel te nemen aan Scale Up

Mijn gezin staat voor mij altijd op nummer 1, ik wil er voor hen zijn, maar als werkende moeder is het altijd zoeken naar een goede balans. Ik liep met de vraag hoe ik op werkgebied echt iets kon bereiken of betekenen zonder iemand tekort te doen en me schuldig te voelen.

Ik zag met eigen ogen dat degene die bij jou coaching had gevolgd er echt voor zichzelf zat , heel puur. En ze sloot de fuzz die ze niet nodig had of haar niet diende buiten. Dat intrigeerde me. En ik dacht ‘dat wil ik ook!

Daar heb ik best veel mee gestruggeld.

Om er thuis te kunnen zijn, heb ik mijn carrière bewust of onbewust een aantal jaren op een lager pitje gezet. Dit is iets waar ik absoluut geen spijt van heb. Die jaren heb ik zo intens mogen beleven, dat neemt niemand me meer af.

Op een meeting georganiseerd door Annelies Aarts, hoorde ik jouw naam. Annelies vertelde dat het zo ontzettend belangrijk is om in jezelf te investeren, te blijven groeien en iemand naast je te hebben die je coacht.

Ik voelde aan alles ‘het is tijd om dit mijzelf te gunnen.

Ook een collega schoonheidsspecialiste had een traject bij jou gevolgd en zij inspireerde mij door haar verhaal over haar ontwikkeling en groei.

Ik zag met eigen ogen dat zij er echt voor zichzelf zat en dat wat ze niet nodig had of haar niet diende buiten kon sluiten. Heel puur, dat intrigeerde me. Ik voelde aan alles ‘het is tijd om dit mijzelf te gunnen’.

Ik ben ervan overtuigd dat alles gebeurd met een reden. Dat ik er toen klaar voor was om aan mezelf te werken.

Mijn verlangen om te leven vanuit mijn hart en niet alleen vanuit mijn hoofd was zo groot dat ik de stap waagde. Ik wilde minder piekeren en makkelijker besluiten kunnen nemen, zodat ik meer rust ging ervaren. Ik voelde altijd een bepaalde angst, maar kon niet specifiek benoemen waarvoor. Wel weet ik dat dit zoveel energie kostte.

Hoe is je samenwerking met Karlijn?

Het voelde vanaf het eerste contact zo fijn, vertrouwd en goed, dat ik geen moment heb getwijfeld en meteen met het traject gestart ben.

Het hele traject was in een woord: Fantastisch!!

Het was heel eigen, vertrouwd, positief en ook gezellig. Ik voelde me gehoord en gezien. Alhoewel ik er altijd moeite mee had om geld aan mezelf uit te geven, en dit natuurlijk wel een investering was, voelde ik denk ik toch dat dit was wat ik nodig had.

Wat ik fijn vond is dat ik in dit traject geleerd heb door zwaarte heen te bewegen, zonder erin te blijven hangen. En dan kom je voorbij een punt waar je normaal blijft steken. Heel fijn!

Waar stond je voor de samenwerking en waar sta je nu?

Ik had mezelf allerlei beperkingen opgelegd en droeg van alles met me mee: overtuigingen, belemmeringen en twijfels over mezelf. Of dat wat ik doe wel echt goed is.

Beperkingen die ik niet nodig had en wat ik los mocht laten. Het leven voelde voor mij veel zwaarder dan dat het eigenlijk is. Ik piekerde veel en dacht vanuit mijn hoofd. Ik was bezig met wat andere mensen daarvan zouden denken.

Inmiddels is het zoveel beter!
In mijn salon merkte ik een omzetstijging van bijna 40%. Ik geniet en heb plezier zonder me daar schuldig over te voelen of er iets tegenover moet staan.

Als je lekker in je vel zit en je goed voelt, straal je dat uit. Dit werkt weer door op de mensen om je heen.

Ik heb geleerd dat er na elke neerwaartse golf ook weer een opwaartse golf komt. En in plaats van heel hard tegen de stroom in te zwemmen en het mezelf heel moeilijk te maken, dein ik nu meer op de golven mee. Dat voelt zoveel beter en relaxter.

De samenwerking met Karlijn heeft ervoor gezorgd dat ik nu op dit punt ben. Dat ik veel meer vanuit mijn hart en mijn gevoel leef.

Soms wil mijn hoofd het overnemen, maar dat herken ik steeds sneller. En dan weet ik weer hoe ik terug bij mijn gevoel kom. Dat heb ik echt geleerd bij jou: hoe je dat doet.

Sharon van de Goor

Soms wil mijn hoofd het overnemen, maar dat herken ik steeds sneller en kan ik weer terug naar mijn gevoel.

Wat heb je anders gedaan?

Door de fijne gesprekken met Karlijn leerde ik door mijn gedachtes en gevoelens heen kijken. En daardoor ontdekte ik wat me beperkte in mijn ‘zijn’ en wat me dus in de weg zat bij bijvoorbeeld keuzes die ik diep vanbinnen wilde maken maar niet zo goed durfde.

Door het energetisch werk op de blokkades en beperkingen werd uitstel, afstel en twijfel bij de oorzaak opgelost. Daardoor gebeurde er zoveel en kwam ik echt in een versnelling.

Buiten dat Karlijn een heel fijn, positief, vrolijk mens is waar je meteen energie van krijgt, voelde ik me op mijn gemak bij haar. Als ik dan naar huis reed, leek de lucht blauwer en het gras groener en voelde ik dat er een last van mijn schouders was gevallen.

Mijn hoofd was helder en lichter.

Het allermeest is er verandering ontstaan in mijn denken: dat ik er mag zijn, dat ik mezelf de wereld mag gunnen zonder me daar schuldig over te voelen, en dat ik niet alleen maar goed ben als ik heel hard werk.

Ik kan genieten zonder me schuldig te voelen.

Ik had mezelf de beperking opgelegd dat als ik iets moois had of iets leuks ging doen, daar altijd een soort boete tegenover moest staan. Dus als ik op vakantie ging moest ik van tevoren en erna zo hard werken om het een soort van goed te maken, net alsof ik het anders niet verdiende.

Dat is nu zo anders. 
Ik kan genieten zonder me schuldig te voelen.

Op welke resultaten ben je ontzettend trots nu?

Dat ik durf te kiezen voor wat voor mij goed voelt.

‘Het meest is er verandering ontstaan in mijn denken: dat ik niet alleen maar goed ben als ik heel hard werk.’
Dat ik durf toe te geven dat een eigen bedrijf hebben toch niet helemaal is wat ik ervan verwachtte of hoopte. Ondanks dat het wel succesvol is. En dat ik daar niet jaren in ben blijven hangen, omdat ik me anders druk maakte om wat anderen ervan zouden zeggen.

Dat ik mijn eigen pad volg.

Ik durf nu te vertrouwen op mijn gevoel en vanuit daar beslissingen te nemen, zonder het gevoel dat alles zwaar en moeilijk is.

Waarin heb je jezelf verrast afgelopen periode? Waarin neem je meer dan ooit je ruimte in?

Ik heb de keuze durven maken om te stoppen met de salon. Niet omdat deze niet succesvol was, maar omdat het gewoon beter voelt.

Deze keuze had ik zonder het traject bij Karlijn nooit durven maken.

Welke dromen heb je nog voor jezelf?

Dat ik mag blijven groeien en dat ik de energie die ik bij Karlijn heb mogen ontvangen door mag geven.

Welke praktische tips heb je voor iedereen die dit leest en in jouw oude situatie zit?

Hoe moeilijk het ook is en hoe lastig het soms ook voelt, probeer toch die momenten voor jezelf te pakken. Ik heb er zelf veel aan om even te gaan zitten en uit mijn hoofd naar mijn hart te gaan en te voelen wat er speelt. Naar mijn lijf te luisteren en daarop proberen te reageren.

En als je er zelf niet uitkomt: er zijn zoveel fijne mensen zoals Karlijn die er voor je zijn. Hulp vragen is juist heel krachtig, je hoeft niet alleen te blijven ploeteren.

Nieuwsgierig geworden?

https://www.instagram.com/sharonskinexpert
https://www.instagram.com/anneliesacademy
https://www.instagram.com/todoron_meijel

Wil je net als Sharon ook lichter en vrijer leven op basis van een ijzersterk energetisch fundament?

Met als resultaat een sterke mindset, krachtige energie, authentiek leiderschap en high performance?

Dan is Level Up het programma wat je naar je allerhoogste niveau laat groeien op basis van een krachtige energetische basis.

Ben je ondernemer en heb je de ambitie door te groeien naar de volgende fase met je bedrijf op basis van de juiste strategie & ijzersterke energetics? Dan is Scale Up de plek voor jou.

Klik hier om je coachvraag helder te krijgen. Je krijgt van mij advies op maat.

Liefs Karlijn